Filme DaKINO 2019

 

Boy Erased

AT ETERNITY’S GATE

IF BEALE STREET COULD TALK

STAN & OLLI

ON HER SHOULDERS

DISTANȚA ÎNTRE MINE ȘI MINE

GALA DE ÎNCHIDERE DaKINO 2019

Poster Cadoul de Craciun

COMPETIȚIE SCURTMETRAJ

Program DaKINO 2019

Vizual Program DaKINO 2019

 

Short Film Competition DaKINO 2019

Directed by: Mihai Pîrcălabu
Directed by: Sebastián Nemo Arancibia
Directed by: Oliwia Twardowska
Directed by: Kike Maíllo
Directed by: Bernadette Mayer
Directed by: Mira Yankova
Directed by: Nermin Hamzagić
Directed by: Eugen Damaschin
Directed by: Laura Pop
Directed by: Stéphane Baz
Directed by: Gonçalo Loureiro
Directed by: Anaïs Tellenne, Zoran Boukherma
Directed by: Alex Iureș
Directed by: Denis Fleurion, Etienne Bonafini, Romain Marchetti, Cécile Minaud, Julien Adoum, Léo Nezot
Directed by: Isaac Berrocal
Directed by: Pham Thien An
Directed by: Francis Lau
Directed by: Andrew Tarbet

DaKINO 2019

The 28th edition of the DaKINO International Film Festival will run from 7th-10th March 2019 in Bucharest, Romania.

Submissions are open until January 27th 2019. Learn more about the submission guidelines.

 

DaKINO 2019

DaKINO 2018 Jury

DaKINO 2018 Jury

The DaKINO 2018 Jury is comprised of DOP and director Adrian Silișteanu- Jury President, Asja Krsmanović, Sarajevo Film Festival programmer, Gabriela Albu, Coordinator of Cinema Muzeul Țăranului, actor Alec Secăreanu and Iranian director  Ali Asgari.
At the Gala which will take place Sunday, April 22nd, the DaKINO 2018 Jury will award the following: the DaKINO Trophy for Best Short Film, the Best Director Award, the Best Screenplay Award, and also Special Jury Prizes.

Read more

DaKINO 2018

Submissions for the DaKINO 2018 Short Film Competition are open here until March 1st 2018. 
The 27th edition of the DaKINO International Film Festival will run 18th to 22nd April in Bucharest. 

FILM STARS DON’T DIE IN LIVERPOOL, CU ANNETTE BENING ȘI JAMIE BELL ÎN ROLURILE PRINCIPALE, DESCHIDE DaKINO 2018

Film Stars Don’t Die in Liverpool, cu Annette Bening și Jamie Bell în rolurile principale, va fi prezentat în premieră în România în deschiderea celei de-a 27-a ediții a Festivalului Internațional de Film DaKINO, miercuri, 18 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului.

Nominalizat la Premiile BAFTA 2018 pentru Cea mai buna actriță în rol principal- Annette Bening, Cel mai bun actor în rol principal- Jamie Bell, respectiv Cel mai bun scenariu adaptat- Matt Greenhalgh, filmul urmărește ultimii ani din viața zbuciumată a actriței Gloria Grahame, o divă a filmelor noir din anii '40-'50, câștigătoare a unui Premiu Oscar pentru Rol secundar în filmul lui Vincente Minnelli, The Bad and The Beautiful în anul 1953, după ce mai avusese o altă nominalizare pentru rol secundar în 1948, cu roluri în filme regizate de Fritz Lang, Frank Capra sau Elia Kazan, alături de staruri ale momentului- Lana Turner, Kirk Douglas, Spencer Tracy sau Humphrey Bogart. Cu patru căsătorii la activ, cu un renume de actriță dificilă pe platourile de filmare, după o încercare nereușită de operație estetică la buza superioară, faima Gloriei Grahame ca star de cinema începe să apună la finalul anilor '50. Devine mult mai activă în teatru, însă, la finalul anilor '70, bolnavă de cancer dar dispusă să lucreze până în ultima clipă, Gloria Grahame se reîntoarce la fostul ei iubit, actorul Peter Turner, pentru a locui la Liverpool. Filmul este bazat pe memoriile lui Peter Turner, apărute în 1987, iar Peter Turner joacă de asemenea în film.
Regizat de Paul McGuigan, Film Stars Don’t Die in Liverpool este proiectat în cadrul DaKINO 2018 prin amabilitatea InterCom Film.

Publicul o va putea vedea pe Gloria Grahame și în The Man Who Never Was, regia Ronald Neame, prezentat în Competiția Oficială a Festivalului de Film de la Cannes în 1956 și recompensat cu Premiul pentru Cel mai bun scenariu- Nigel Balchin la Premiile BAFTA 1957, film de asemenea programat în cadrul DaKINO 2018.

Festivalul DaKINO va prezenta anul acesta 27 de filme în cadrul Competiției de Scurtmetraj, selecția aparținând criticilor de film Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu și George Mihalcea.
Competiția de Scurtmetraj va fi prezentată publicului la ARCUB în serile de joi, 19 aprilie, vineri, 20 aprilie și sâmbătă, 21 aprilie și în reluare, într-o proiecție maraton, duminică, 22 aprilie la Cinema Muzeul Țăranului.

Lista completă a filmelor incluse în Competiția de scurtmetraj este disponibilă la: dakinofestival.ro/ro/2018/lineup.

Juriul DaKINO 2018 este prezidat de directorul de imagine și regizorul Adrian Silișteanu, căruia i se alătură Asja Krsmanović, programator al Festivalului de Film de la Sarajevo, Gabriela Albu, coordonator al Cinema Muzeul Țăranului, actorul Alec Secăreanu și regizorul iranian Ali Asgari. Juriul va acorda duminică, 22 aprilie, în cadrul Galei de Închidere a evenimentului Trofeul DaKINO 2018 pentru Cel mai bun scurtmetraj, Premiul pentru Cea mai bună regie și Premiul pentru Cel mai bun scenariu, precum și Premii speciale ale Juriului.

În cadrul aceleași Gale, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul Publicului.

Festivalul Internațional de Film DaKINO se va desfășura în perioada 18- 22 aprilie 2018 la ARCUB și Cinema Muzeul Țăranului.

DaKINO 2018 este organizat de Asociația FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB și al Centrului Național al Cinematografiei. Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului, InterCom Film, Odeon Cineplex, Forum Film, Clorofilm, Hotel Ibis Gara de Nord, TNT România, Silva, iCover.ro, Evergreen Concept, Film Festival, Clubul Țăranului, Eventbook.ro Parteneri media: Radio Guerrilla, COCOR Media Channel, AaRC.ro, Verbs describe us

Film Stars Don't Die in Liverpool- Photo by Susie Allnutt, Courtesy of Sony Pictures Classics
Film Stars Don't Die in Liverpool- Photo by Susie Allnutt, Courtesy of Sony Pictures Classics
Gloria Grahame &  Peter Turner circa 1979_ Courtesy of Peter Turner
Gloria Grahame & Peter Turner circa 1979_ Courtesy of Peter Turner

Poster DaKINO 2018