SCRIEREA ȘI RESCRIEREA UNUI SCENARIU DE SCURTMETRAJ

Masterclass de scenaristică cu Mary Kate O’Flanagan (Irlanda)

Duminică, 10 martie, 12:00 – 14:00

Filmele de scurtmetraj pot fi o rampă de lansare pentru filmele de lungmetraj și reprezintă o formă de artă în sine. Însă, multe scenarii ale filmelor de scurtmetraj sunt sub-dezvoltate, potențialul lor fiind nerealizat. Acest masterclass își propune să clarifice cum să fie scris și rescris scenariul pentru un maximum de impact asupra audienței.

În cadrul masterclass-ului vor fi dezbătute:

  1. Formele poveștilor
  2. Schimbările de situație și efectele acestora
  3. Povestirea cinematografică pentru marile și micile ecrane
  4. Exprimarea vizuală a dialogului
  5. Mister versus dezvăluire în cinema
  6. Ironia dramatică
  7. Analiza unui scurtmetraj de succes – elemente, cum și din ce motiv funcționează?

 

Masterclass-ul va fi susținut de Mary Kate O’Flanagan, scenaristă și consultant de storytelling. A călătorit în lumea întreagă pentru a susține workshop-uri de scenaristică, dar și pentru a consilia atât scenariști debutanți cât și consacrați. A urmat cursuri de scenaristică la Universitatea din California de Sud și a ținut workshop-uri pe tema scrierii de scenarii în Praga, Plzeň, Malta, București, Lódź, Ljubljana, Londra, Cork, precum și în Dublin. Este profesor colaborator la Școala Națională de Film din Irlanda și susține deseori training-uri în Africa de Sud, Botswana și America.

Intrarea la masterclass este liberă în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare, completând formularul de aici.